Projectnaam: Paarden crematorium – Beverwijk

De vraag naar paardencrematies was voor onze opdrachtgever zo groot dat besloten werd om in zijn bestaande dierencrematorium ook een paardencrematorium te doen bouwen. Het crematorium is geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen en hergebruikt bouwmateriaal. Het eindresultaat is een strak, statig gebouw dat vooral rust uitstraalt. De hoofdconstructie is opgebouwd uit hergebruikte gelamineerde spanten. Alle Azobe delen zijn geschaafd uit oude kanaal beschoeiingen en als nieuw verwerkt.

De binnenwanden zijn opgetrokken uit speciaal gemaakte betonblokken die apart zijn gestort. De  toog lateien – architraven zijn apart gemaakt. De aluminium kozijnen zijn ingebouwd in metaal look Engobe bakstenen die een prachtig kleuren spel geven. Geniet van de foto’s van dit unieke project:

Vormgeving en ontwerp: Jos Loman – architect
Uitwerking bestekmatig en verfijnd technisch en op detailniveau: ‘ADEK’