Projectnaam: Veranda tussen nieuwe tuinmuren, achtergevel en keuken

Deze veranda is mooi aangesloten tussen de opening die was ontstaan aan de achterzijde van de woning. Het dak is voorzien van een onder 15 graden schuin oplopend glasdak welke door een houten spoor konstruktie wordt gedragen. Dit glas dak zorgt voor een enorme lichtinval in de woning. Aan de zijkant van het glas dak zijn driehoekige kozijntjes geplaatst met beglazing welke tevens voor de benodigde lichtinval zijwaarts zorgen.

Tegen de achtergevel is een goot gemaakt t.b.v. onderhoud glaswerk en kozijnen. Deze goot zorgt er tevens voor dat het gevel water bij regen niet op de glaspanelen stroomt. De gelaagde glaspanelen zijn opgesloten door een in kleur gemoffelde kliklijst welke voor de waterafdicht zorgt.

De dak constructie is dusdanig samengesteld dat het lijkt of het dak zweeft tussen de aanwezige keuken en de tuinmuur. In de woning is overigens niets te merken van de aangebouwde veranda doordat de lichtlijnen zorgvuldig zijn bekeken, zodat een minimum aan lichtreductie geen belemmering vormde aangaande de lichttoetreding in de woning. Veel opdrachtgevers zijn voorzichtig met een dergelijke keuze omdat men angstig is om de lichtinval kwijt te raken. Er zijn talloze oplossingen voorhanden om dit onderwerp juiste vorm te geven.

Aan de onderzijde van het plafond zijn infra rood terras verwarmers geplaatst van elk 2000 w, die er voor zorgen dat men ook bij killere avonden nog prettig buiten kan verblijven.